Turnéteater

Ett teaterproduktionsår

Turnéteater 2017-06-01T16:17:38+00:00

Project Description

Teater Nomad är en fri teatergrupp från Wendelsbergs folkhögskolas teater- och skolscen.
Hösten 2016 och våren 2017 turnerar vi genom Sverige med två föreställningar.

portrattbilder-ram
Gruppens medlemmar: Hanna Wiklund, Astrid Olofsson, Erik Hedman, Emma Axberg, Karolina Hagerman, Christian Jörgensen, Anna-Clara Eriksson, John Thomsen.

 


a4-affisch-noshorningen

NOSHÖRNINGEN
Av: Eugene Ionesco
Regi: Jennie Rydén

Det är en vanlig dag, i en vanlig stad. Två vanliga vänner träffas på ett vanligt café. Men så hörs ett bröl, och plötsligt stormar en noshörning förbi. Det tillhör ju det ovanliga. Fast tänk om gatorna fylldes av noshörningar? Om hårdhudingarna blev allt fler och människorna allt färre? Då skulle väl ändå det naturligaste valet vara att bli noshörning?

Eugene Ionesco skrev ”Noshörningen” några år efter andra världskriget. Pjäsen skildrar på ett humoristiskt och träffsäkert sätt hur lätt vi människor ger efter för flockmentaliteten. Det som är absurt ena dagen, kan ha förvandlats till norm nästa.

Workshop
I samband med framförandet av ”Noshörningen” erbjuder vi även en workshop, där vi arbetar kreativt och interaktivt med pjäsens mest framträdande ämnen. Hur kommer det sig att människor så gärna följer strömmen? Vad innebär civilkurage? Varför fastnar vi så ofta i argumentationer istället för att diskutera det verkliga problemet?

Vi hoppas att ni vill resonera kring några av vår tids viktigaste frågor med oss. I slutändan är det trots allt vi tillsammans som bestämmer vad som är normaliserat i vårt samhälle. Och vad som är mest naturligt i en vanlig stad – människor eller noshörningar.

Föreställningen är cirka 1 timme och 30 minuter.

Informationsblad om bokning och priser >>>

 


a4-affisch-trender-i-landet-lagom

TRENDER I LANDET LAGOM   

En musikalisk tidsresa genom Sverige

Vad för trender har vi haft i Sverige genom tiderna? Vilka influenser har påverkat oss och vad fick det för konsekvenser i vårt avlånga land?

En musikalisk djupdykning i de svenska trenderna visar att Landet Lagom är ett smörgåsbord av underligheter.

Följ med på en lekfull tidsresa full av teater och sång, som kommer få dig att förundras över historiens vingslag.

Föreställningen är cirka 1 timme.

Föreställningen framförs med stöd av IOGT-NTO.

Informationsblad om bokning och priser >>>