Ärade publik! Vi öppnar våra dörrar och bjuder in er till en mystisk och melodramatisk upplevelse. Välkomna till vår uppsättning av FANTOMEN PÅ OPERAN på Wendelsbergs Teaterfestival 2022!

”Fantomen på operan existerade verkligen. Många trodde att hon var en varelse skapad ur artisters fantasi. Eller en vidskepelse direktörerna inbillat sig själva. Eller en produkt av balettflickors vilda fantasi. Ett påhitt av deras mödrar och fäder. Dörrvakters, garderobskötares och logeskötares skröna. Men hon var verklig. Kött och blod, precis som du och jag. Men som en spöklik skugga”.

Dessa ord uttrycker Madame Giry när hon tänker tillbaka på tiden hon jobbade på L’Opéra Garnier. Den tiden då Operaspöket terroriserade och höll alla som jobbade där med ett järngrepp. Utefter Fantomens vilja får vi följa många karaktärer som börjar ifrågasätta hennes existens och auktoritet. Och hur Fantomens besatthet av operasångerskan Christine Daaé influerar deras liv. Är detta en kärlekshistoria som kommer leda till frid? Eller till allas undergång?

FANTOMEN PÅ OPERAN är baserad på Gaston Lerouxs roman från 1910 och dramatiserad/bearbetad av Josefin Nordberg. Pjäsen utformar sig som ett gotiskt-romantiskt drama och undersöker styrkan av vänskap och vikten av förlåtelse.

Medverkande:
Johanna Nilsson
Malte Munkesjö
Tilde Johnsson
Linnéa Hagesjö
Samuel Eskilsson
Elinor Svensson
Lovisa Viberg

Regi:
Josefin Nordberg

Regiassistent:
Calle Lilienberg

Föreställningar:
Fredag 20/5 19:00
Söndag 22/5 14:45
Onsdag 25/5 19:45
Fredag 27/5 14:45