Vilka historier väljer vi att berätta? Vilka är viktiga nog för att spelas på en teaterscen eller i en film? I en värld där klyschiga Hollywood-filmer och dammiga teaterstycken får allt för stor plats väljer vi att berätta historier från ungdomar i ett segregerat Göteborg.

Materialet är hämtat från Mattias Anderssons föreställning där han genom intervjuer med ungdomar bosatta i Göteborg, lät dem svara på frågan om det fanns någon händelse i deras liv, som de skulle vilja se gestaltad på en teaterscen eller på film.
Intervjuerna sammanställdes och återgavs ordagrant i “The Mental States of Gothenburg” som hade premiär på Angeredsteatern 2006.
Flerfaldigt hyllade dramatikern Mattias Andersson är konstnärlig ledare på Backa Teater i Göteborg där han genom åren satt upp kritikerrosade föreställningar som bl a Gangs of Gothenburg, Utopia 2012 och Acts of Goodness.

Vi har låtit pjäsen resa sig ur askan då vi tycker att den är minst lika aktuell idag, och levererar den med tunga beats och ett stort antal banankartonger.

Välkomna till Wendelsbergs Teaterfestival och The Mental States of Gothenburg (Reborn)!

På scen:
Helmon Solomon
Monika Oskarsson
Niklas Moberg
Zofia Lundbäck
Lovisa Perman

Regi: Jakob Granqvist

Manus (idé & sammanställning): Mattias Andersson

The mental states of Gothenburg spelas:
Lördagen 17 maj kl. 14.00
Måndagen 19 maj kl. 16.30
Söndagen 25 maj kl. 20.30

mentalbild

mentalbild