Project Description

DUGAteatern är en fristående teatergrupp från Wendelsbergs teater och skolscen med bas i Göteborg. Under hösten 2018 och våren 2019 turnerar DUGAteatern i Sverige med två produktioner. Vi strävar efter att erbjuda kultur för alla, stora som små. Vi jobbar bland annat med teater, musik och workshops. Vi studerar också teaterpedagogik och i slutet av läsåret erhåller alla medlemmar intyg som teaterpedagoger.

Som en turnerande teater vill vi besöka så många olika platser som möjligt. Det kan till exempel vara en teater, föreningslokal, skola, arbetsplats eller en caféscen. Vi strävar efter att ge publiken minnesvärda upplevelser.

DUGAteaterns medlemmar: Bjarki Ardenheim, Sofie Folgart, Emma Gester, Brinde Karlsvärd, Ingrid Kullberg, Anna Lehtonen, Nils Sahlström, Moa Salén, Mathilda Wallgren.

Läs mer och boka på:

dugateatern.webnode.se

www.facebook.com/dugateatern

www.instagram.com/dugateatern

dugateatern@hotmail.com


Boka en visföreställning

DUGAteatern presenterar “Leva på tvären – en visföreställning om Allan Edwalls liv och texter”.
I visföreställningen “Leva på tvären” tolkar frigruppen DUGAteatern den folkkäre skådespelaren och allkonstnären Allan Edwalls visor och texter. En kväll med sång och musik för alla åldrar!

Allan Edwall (1924-1997) är en av Sveriges mest folkkära skådespelare med roller som Carlsson i Hemsöborna, Danjel i Utvandrarna och Oscar Ekdahl i Fanny och Alexander. Mest känd för allmänheten gjorde han sig dock i filmerna baserade på Astrid Lindgrens böcker i rollerna som Skalle-Pär, Paradis-Oskar, Emils pappa Anton, Mattias ur Bröderna Lejonhjärta och Herr Nilsson ur Madicken.
Förutom sina insatser som skådespelare både på scen, film och tv utövade Edwall sin konst i alla dess former. Dramatiker, konstnär, författare, teaterdirektör och visdiktare är bara ett urval. Just visorna står i fokus under vår föreställning!

Boka här!

Se turnéplan på vår hemsida för aktuella spelningar!

Boka en pjäs

DUGAteatern presenterar Välkommen – en pjäs av Allan Edwall

Vad händer med en familj när en okänd släkting plötsligt flyttar in? I pjäsen Välkommen händer just det. Sandra är en nyligen upptäckt kusin till syskonen Lydia och Sven-Artur. Till en början framstår de som givmilda men deras handlingar berättar någonting annat. När den enkla frågan ”var ska hon bo?” kommer på tal tycks de plötsligt inte ha en enda skrubb att avvara. Vad händer med människor när vi börjar se någon som en belastning istället för en individ?

Boka här!

Se hemsidan för alla turnédatum!